05feb.

Top 3 tendințe SEO pentru optimizare în 2023

SEO este una dintre cele mai dinamice domenii ale marketingului digital, deoarece Google își actualizează mereu algoritmul de clasare pentru a face căutarea o experiență mai bună pentru utilizatori. Asta înseamnă că în fiecare an, marketerii au posibilitatea de a reevalua tendințele SEO care modelează peisajul motoarelor de căutare.

Acestea fiind spuse, citiți în continuare pentru a afla primele 3 tendințe SEO la care trebuie să fiți atenți în 2023 și cum să vă aliniați strategia la acestea.

Principalele tendințe SEO la care să se alinieze în 2023

Anul acesta se referă la afișarea expertizei și a valorii conținutului nostru și în continuarea furnizării de pagini web de înaltă performanță pentru utilizatori. Aceste strategii au fost întotdeauna importante de-a lungul istoriei SEO, dar Google devine din ce în ce mai bun la evaluarea semnalelor și la determinarea conținutului care îndeplinește de fapt aceste standarde.

Să aruncăm o privire mai atentă la ce mă refer și la cum poți îndeplini aceste standarde.

Experiență de primă mână pe un subiect (noul „E” în EEAT)


Din decembrie 2022, popularul acronim EAT al Google, (Expertise, Authority, Trust) a primit un E suplimentar: Experience. Google va lua acum în considerare experiența autorului sau a creatorului atunci când evaluează calitatea conținutului.

Deci, ce înseamnă de fapt „experiență”? Google vrea să vadă că un creator de conținut are experiență de primă mână, în lumea reală, cu subiectul discutat.

De exemplu, în calitate de fondator al unei agenții SEO, am experiență în lumea reală și pot vorbi cu autoritate despre tendințele SEO care vor apărea în 2023. Cu toate acestea, dacă ar fi să creez un conținut pe un site web de sănătate despre cauzele comune ale inimii boala, care ar submina calitatea conținutului, pentru că nu sunt un profesionist medical și nu am experiență în domeniul sănătății.

Aceasta înseamnă că mai multe site-uri web trebuie să se uite mai atent nu doar la cine sunt creatorii lor de conținut, ci și la ce subiecte se concentrează.

Ceea ce mă duce la următoarele două tendințe.

Conținut vizat de public, nu de trafic

Un motiv pentru acest accent sporit pe experiență este faptul că crearea de conținut SEO este în creștere. Dar dacă un site web care vinde software financiar produce postări pe blog cu rețete alimentare, crawlerele Google vor deveni suspicioase. Pentru că acest conținut beneficiază de fapt publicul țintă al clienților de software financiar? Sau, ajută ca site-ul să se claseze pentru anumite cuvinte cheie cu volum mare?

Știți deja răspunsul. Realitatea este că companiile a căror strategie de conținut este să urmărească pur și simplu traficul de căutare, fără să țină cont de ceea ce își doresc de fapt utilizatorii, este puțin probabil să înregistreze succes în clasament în 2023. Aderarea la subiectul dvs. general și la domeniile dvs. de industrie este esențială pentru a crea conținut demn de clasare. .

Nu sunteți sigur ce subiecte să explorați în conținutul dvs.? Un instrument de planificare a conținutului vă poate ajuta să descoperiți subiecte relevante din industrie pe care publicul țintă le caută. Introduceți un cuvânt cheie, iar instrumentul vă va afișa numeroasele cuvinte cheie legate semantic pe care utilizatorii le introduc în bara de căutare.

Accent crescut pe autoritatea autorului

Un alt motiv pentru care Google pune accentul pe experiență este creșterea clasamentului conținutului generat automat în SERP-uri. Google vrea să se asigure că conținutul care se clasează în 2023 este produs de oameni reali, având în vedere audiențe reale.

Deci, ce poți face pentru a crește atât experiența, cât și autoritatea creatorilor tăi anul acesta? În primul rând, asigurați-vă că persoanele care vă creează conținutul sunt, într-adevăr, experți. Apoi, crește experiența lor în următoarele moduri:

Includeți biografiile autorului pentru a comunica mai bine și mai complet cunoștințele și domeniile de expertiză ale creatorului de conținut


Creați pagini de autor în care faceți linkuri către toate articolele de pe site-ul dvs. care sunt scrise de autor
Conectați-vă conturile de rețele sociale ale creatorilor, astfel încât Google să poată înțelege mai ușor, prin semnale sociale, că aceștia sunt oameni adevărați și experți adevărați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This field is required.

This field is required.